Workshop | Verdiepingsdag Vacht en Vel / Hond & Kat

verdieping huid en vachtIn samenwerking met Jet Bijen-Veldhoen van de Praktijk voor Huid en Vacht te Aardenburg heeft het Huisdier Kennis Instituut de verdiepingsdag Vacht en Vel opgezet. Reden hiervoor zijn de vele vragen en speculaties op Facebook over vachten. Huidafwijkingen worden nu veelal toegeschreven aan medicijnen, voeding en verzorging. Middels deze dag proberen we dieper op het behoud van de vacht in te gaan.

Er is de laatste jaren zoveel meer duidelijk geworden over de vachtgroeicyclus bij de hond & kat, en de gevolgen van het trimmen daarop, waardoor deze dag ook uitermate geschikt is voor de gevestigde trimmer met geruime ervaring.

De moderne manier van honden & katten houden maakt dat ingrijpen in het "gezonde" dier kritisch wordt bekeken. Preventie als ontwormen en vaccineren ziet men al als ingrijpend en de voeding wordt zo natuurlijk mogelijk samengesteld. Met het houden van honden en katten volgens bovenstaande "moderne stijl" is het dan minstens van belang spaarzamer in te grijpen in de vachtgroeicyclus en de huidgezondheid, waardoor het immuunsysteem zo min mogelijk wordt aangetast. Het welzijn van de hond, maar zeker ook van de kat, wordt daarmee bestendigd.

 huid_en_vacht.jpg

Cursusinformatie

Doelgroep  Hondentrimmers/kattentrimmers (zowel gediplomeerden als cursisten in opleiding).
Doelstelling  Gezond en "modern" trimmen
Docent  Jet Bijen-Veldhoen.
Cursusduur 1 dag
Cursustijden  09:30 - 15:30 uur.
Start  Klik hier voor actuele cursusdata
Cursusplaats  Huisdier Kennis Instituut te Bunnik.
Cursuskosten       €  165,00 (inclusief koffie, thee en lunch).
Bijzonderheden
 Cursisten ontvangen 1 studiepunt.