Certificeerbare Eenheid Vissen

Besluit Houders van Dieren

Bent u reeds werkzaam met vissen en dient u te voldoen aan de eisen in het Besluit Houders van Dieren? dan bent u bij het Huisdier Kennis Instituut aan het juiste adres voor deze Certificeerbare Eenheid. Wij verzorgen vanaf 1953 al vakbekwame- en praktijkgerichte opleidingen voor volwassen cursisten, die werkzaam zijn in de gezelschapsdierenbranche.

Het Huisdier Kennis Instituut heeft in samenwerking met haar docenten deze module opgezet vernieuwd en aangepast aan het Besluit Houders van Dieren. Het resultaat is een uniek informatief cursusboek (een geweldig naslagwerk), alsmede een BPV (BeroepsPraktijkVorming) Stagemap en een BPV-opdrachten onderdeel.

Deze Certificeerbare Eenheid wordt gegeven door docenten met elk een eigen specialisme. Deze docenten zijn dagelijks werkzaam in de praktijk en dus op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Aan bod komen onderwerpen als de uiterlijke en innerlijke bouw van vissen; systematiek en veel voorkomende soorten in het handelscircuit; viswelzijn; invasieve soorten; regels bij het vervoer; huisvesting; voeding; voortplanting; vijvers; gezondheid & ziekte; geneesmiddelen; wetgeving; welzijn en ethiek en tenslotte verantwoorde verkoop.

Heeft u al enige ervaring of eerder behaalde certificaten/diploma’s: na inschrijving ontvangt u een uitgebreid inschrijfformulier. Aan de hand van dit formulier zal de examencommissie bepalen of er eventueel (gedeeltelijke) vrijstelling is voor de verplichte stage. Indien van toepassing mag je de stage uitvoeren in eigen bedrijf (mits erkend leerbedrijf van de SBB).

Het HKI biedt de Certificeerbare Eenheid op 3 manieren aan.

Optie 1   Klassikaal
Optie 2  Thuisscursus
Optie 3  Alleen examen


Optie 1
Theorie opleiding te Bunnik

Optie 1 is de meest vertrouwde manier van leren, namelijk in het klaslokaal met een docent. De belangrijkste onderwerpen uit het cursusboek worden besproken, verder dient u thuis de overige lesstof te bestuderen. U ontvangt de eerste lesdag onze cursusmap, wat u na de cursus kunt hanteren als naslagwerk in uw bedrijf.

Cursusdagen theorie       4 lesdagen van 10:00 – 16:00 uur. Klik hier voor actuele cursusdata
Cursusdagen praktijk      20 dagen / 160 uur (zie voor eventuele vrijstelling hierboven).
Cursuskosten                   €  695,00 (incl. koffie, thee, lunch, cursusmap, stage- & opdrachtenboek, excl. examengeld).
Cursusplaats                    Huisdier Kennis Instituut te Bunnik en een SBB-erkend leerbedrijf
Vooropleiding                   Geen vooropleiding vereist.
Niveau                               4 - Keuzedeel 0473
Examen                            Theorie-examen & Toetsing Praktische Vaardigheden  € 295,00. Klik hier voor examendata
Studiebelasting               250 uur (waaronder 160 uur stage, 40 contacturen en huiswerkopdrachten)

De Praktische Vaardigheden worden getoetst zodra het theorie-examen met een voldoende is afgesloten, voldaan is aan de eisen voor wat betreft de stage en de opdrachten zijn ingeleverd.

Optie 2
Thuisstudie

U bent gedisciplineerd? U heeft al geruime ervaring in de huisdierenbranche en denkt zelf de lesstof eigen te kunnen maken? dan is onze thuisstudie wellicht iets voor u. U ontvangt het lesmateriaal thuis en leert op eigen gelegenheid. Voor eventuele vragen over de lesstof kunt u altijd bij onze docenten terecht. Uw vragen kunt u dan mailen via het Huisdier Kennis Instituut.

Cursuskosten                   €  285,00 (inclusief cursusmap, stage- & opdrachtenboek, exclusief examengeld.)
Startdata                            Ieder gewenst moment.
Cursusdagen praktijk      20 dagen / 160 uur (zie voor eventuele vrijstelling hierboven).
Examen                             Theorie-examen & Toetsing Praktische Vaardigheden €   295,00. Klik hier voor examendata
Studiebelasting                250 uur (waaronder 160 uur stage en huiswerkopdrachten)

De Praktische Vaardigheden worden getoetst zodra het theorie-examen met een voldoende is afgesloten, voldaan is aan de eisen voor wat betreft de stage en de opdrachten zijn ingeleverd.

Optie 3
Alleen examen

Bezit u voldoende kennis om in te schrijven voor het examen zonder ons cursusmateriaal (boek) te bestuderen? Dan is deze optie iets voor u. U dient wel de huiswerkopdrachten te maken en aan de eventuele stageverplichting te voldoen.

Examen                              Theorie-examen & Toetsing Praktische Vaardigheden €   295,00. Klik hier voor examendata
Cursusdagen praktijk       20 dagen / 160 uur (zie voor eventuele vrijstelling hierboven).
Extra kosten                      €  99,00 voor de stage- en opdrachtenmap
Studiebelasting                174 uur (waaronder 160 uur stage en huiswerkopdrachten)

De Praktische Vaardigheden worden getoetst zodra het theorie-examen met een voldoende is afgesloten, voldaan is aan de eisen voor wat betreft de stage en de opdrachten zijn ingeleverd.

Certificaat Vissen

Om het Certificaat te verkrijgen dienen het theorie-examen en de Toetsing Praktische Vaardigheden te zijn afgesloten met een voldoende, dient het stageboekje te zijn ingeleverd en de verplichte opdrachten zijn gemaakt.

Certificeerbare Eenheid (Houder van) Vissen K0472 (Crebonummer 25730 Bedrijfsleider Dierverzorging)