Masterclass | Spaniëls

Wie trimmen en Spaniëls in één zin zegt, kan niet om toptrimster Bea van Zanten heen. Deze specialiste bezit een indrukwekkende aantal kampioenstitels tot en met de wereldkampioenschappen toe. Deelnemen aan deze masterclass betekent diepgaande kennis opdoen over deze rasgroep en de fijnste kneepjes van het vak leren. Het showklaar maken van spaniëls heeft daarna eigenlijk geen grote geheimen meer. Ook het wegwerken van "weeffoutjes" wordt in de praktijk geoefend. Daarvoor is het wel nodig, gedurende deze drie dagen, zelf over twee of drie spaniëls te beschikken. En dat mogen –vaktechnisch beschouwd- ook best "moeilijke" honden zijn. Want juist deze problemen vormen een uitdaging tijdens de masterclass van het Huisdier Kennis Instituut

Masterclass spanielsDe cursus wordt gegeven in het leslokaal van het Huisdier Kennis Instituut aan de Regulierenring 13-a te Bunnik.

Op de eerste lesdag ontvangt u het cursusmateriaal voor wat betreft het schriftelijke deel van deze cursus. U dient, zowel tijdens de cursusdagen als het examen, te beschikken over een Spaniël.
Indien u onder uw klanten een Spaniël heeft met vachtproblemen, is het misschien leerzaam deze (ook) mee te nemen naar de cursus, echter is deze niet toegestaan voor de cursus zelf.
Uw docente, mevrouw Bea van Zanten, wil alleen goedbehaarde Spaniëls tijdens de Masterclass. Uit ervaring weet zij dat er teveel Spaniëls met een te korte vacht meegenomen worden, waar tijdens de Masterclass niets op geleerd kan worden.

Het examen start om 10:00 uur met het praktijkgedeelte.
U heeft hiervoor 2,5 uur de tijd. Om ongeveer 14:30 uur start het theorie examen.
U wordt beoordeeld door twee examinatoren. Het examen staat onder toezicht van een gecommitteerde.

 

Cursusinformatie

Cursisten dienen in het bezit te zijn van een erkend geldig Vakbekwaamheidsdiploma Hondentrimmen

Cursusplaats: Bunnik
Cursusduur: 3 dagen (2 cursusdagen en één examendag), van 10:00 tot ongeveer 16:00 uur.
Kosten cursus: € 325,00 (inclusief koffie, thee, lunch & een hand-out)