Daarom kiest u voor studeren bij het HKI

Studeren bij het Huisdier Kennis Instituut (HKI) biedt vele voordelen. De cursussen en opleidingen zijn zo kort als verantwoord en daardoor uiterst voordelig. Dat scheelt tijd en geld. En toch voldoen de opleidingen aan alle vereisten. De reden? Het HKI selecteert docenten die vooral binding hebben met de dagelijkse praktijk, daarin langdurig ervaring bezitten en waar nodig zich met de theorie willen bezighouden. Dat maakt leren bij het HKI dan ook opvallend prettig. Dus minder theorie meer praktijk.

 

Erkende opleidingen en cursussen

Als enige in Nederland heeft het Huisdier Kennis Instituut voor de Vakopleiding Hondentrimmen een inschaling in het NLQF en EQF. Omdat het HKI overtuigd was van de kwaliteit van haar opleiding, werd besloten op het hoogste doel te mikken: inschaling in het NLQF en EQF.

Na het met goed gevolg doorlopen van de validiteitstoets voor de organisatie en de inschaling van de kwalificatie, mag het Huisdier Kennis Instituut het NLQF niveau 3 op de diploma's voor de Vakopleiding Hondentrimmen vermelden. Het Nederlands kwalificatiekader is een manier om scholingen kwalificaties met elkaar te vergelijken. Hiermee kun je heel nauwkeurig het niveau van een opleiding kwalificatie bepalen. Wat heb je nou eigenlijk geleerd en hoe waardevol is jouw diploma in vergelijking met andere? Binnen het NLQF zijn er een aantal niveaus en de HKI-Vakopleiding Hondentrimmen is ingeschaald op niveau 3. Dat geldt ook voor het kwalificatiekader op Europees niveau, het EQF.

Inmiddels hebben 39 landen een nationaal raamwerk ontwikkeld, waarvan er momenteel 28 gereferenced zijn aan het Europees Kwalificatieraamwerk. 

Het Huisdier Kennis Instituut (HKI) werkt nauw samen met de brancheorganisatie Vereniging Landelijke Organisatie Dibevo te Amersfoort, Stichting Dierbaar en de Algemene Belangenvereniging Huisdiertoiletteer Bedrijven (ABHB). Dat blijkt uit de kwaliteit van de cursussen. Die zijn gericht op resultaat. Deze brancheorganisaties en Stichting Dierbaar erkennen de certificaten en examens van het Huisdier Kennis Instituut, omdat het HKI zijn kwaliteit in onderwijs dubbel en dwars bewijst. En dat al meer dan zestig jaar!

De examens staan onder toezicht van de Commissie Toezicht Examens welke bestaat uit deelnemers van de branche- en belangenorganisaties. Het HKI staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO), is lid van de NVE (Nederlandse Vereniging voor Examens) en is aangesloten bij de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding). Het Huisdier Kennis Instituut voldoet aan alle kwaliteitseisen van de NRTO en heeft dan ook het NRTO keurmerk. 
Sinds 2014 is het Huisdier Kennis Instituut in het bezit van de Crebo-erkende opleiding "Bedrijfsleider Dierverzorging" en de daarbij behorende Certificeerbare Eenheden Honden & Katten, Herpeter (Terraria), Vissen, Vogels en Overige Zoogdieren.

Non profit = low cost, best quality

Het Huisdier Kennis Instituut (voorheen Stichting Opleidingen Dierenbranche) is een non-profitorganisatie. Of om precies te zijn: een stichting. Dat biedt nog meer voordeel: lagere cursusprijzen met zeker zo'n goede kwaliteit. Plus zoveel mogelijk gericht op de dagelijkse praktijk. Dat betekent in sneltreinvaart een cursus doorlopen en optimaal voorbereid zijn op het examen. En de kosten blijven laag, want het HKI hoeft geen winst te maken.

Gemakkelijk bereikbaar

De cursuslocatie in Bunnik is gemakkelijk bereikbaar. Het NS-station Bunnik ligt op zeven minuten loopafstand (spoortraject Utrecht – Arnhem) en vanaf de snelweg A12 (afslag Bunnik) rijdt u binnen vijf minuten naar het Huisdier Kennis Instituut. Een routebeschrijving vindt u op deze website: www.huisdierkennis.nl

Praktijkbegeleiders Huisdier Kennis Instituut

Vaste praktijkbegeleiders die officieel aangesloten zijn bij het Huisdier Kennis Instituut en minimaal 3 stagiaires per jaar opleiden voor het HKI, ontvangen maar liefst 50% korting op onze workshops, trimcafés en trainingen (m.u.v. de BHV). Voor de Vakopleidingen en de Certificeerbare Eenheden ontvangen zij 20% korting.

Huisdier Kennis Instituut, maakt leren leuk!

 

NRTO Certificaat