Cursus | Vachtverzorging

HKI VachtverzorgingSpeciaal voor de ondernemer in de Dierenspeciaalzaak heeft het Huisdier Kennis Instituut de Cursus Vachtverzorging opgezet. Hoe vaak komt het niet voor dat uw klanten om advies vragen over de vachtverzorging van hun hond of kat? Welke borstels of kammen hebben ze nodig voor de vacht van hun huisdier? Mogen ze de hond eigenlijk wel (vaak) wassen? Hoe werkt de rui-periode nou eigenlijk precies? Wat te doen met een oude kat die zijn/haar eigen vacht niet meer kan verzorgen?.
Ook voor cursisten / gediplomeerde trimmers is dit een geweldige dag om de kennis weer op te halen en je nog meer te verdiepen in de vachtgroeicyclus en verharing.

Onderwerpen van deze cursus

  • De opbouw van de huid en werking epidermale barrière.
  • De vacht: de haar- en vachtsoorten, de samenstelling van de vacht, de vachtgroeicyclus en de rui (verharen).
  • Verzorging van de vacht: trim- en verzorgingstechnieken: wassen, kammen en borstelen.
  • Gereedschappen, haar- en huidverzorgingsproducten
  • Vachtproblemen en huidaandoeningen bij de hond en kat.

Pluspunten

  • Supersnelle kwaliteitscursus
  • De beste prijs-prestatieverhouding

Docente

Jet Bijen-Veldhoen is sedert 1981 gediplomeerd Hondentoiletteerder (honden- en kattentrimster) en heeft hiervoor internationale prijzen in de wacht gesleept. Zij heeft vervolgens haar kennis uitgebreid met A.K.K., Dieren E.H.B.O., Dierenpension- en Asielhouder, Dierenartsassistent (met de verplichte nascholingsdagen) en diverse Vervolgcursussen Hondentoiletteren. Zij is docente van de Vakopleiding Hondentoiletteren, auteur van trimboeken, vrijwilligster/bestuurslid van een dierenasiel, fokster van Terriers en samen met haar echtgenoot heeft zij tot 1 maart 2014 een dierenartsenpraktijk gehad.

Cursusinformatie

Cursusplaats:      Bunnik (bij voldoende aanmeldingen)
Cursusduur:        2 dagen (09:30 – 16:30 uur)
Certificaat:           Certificaat van deelname (na inzenden huiswerk).
Kosten cursus:    € 250,00
Studieduur:          9 uur

Klik hier voor de actuele cursusdata