Cursus | Vachtverzorging

HKI VachtverzorgingSpeciaal voor de ondernemer in de Dierenspeciaalzaak heeft het Huisdier Kennis Instituut de Cursus Vachtverzorging opgezet. Hoe vaak komt het niet voor dat uw klanten om advies vragen over de vachtverzorging van hun hond of kat? Welke borstels of kammen hebben ze nodig voor de vacht van hun huisdier? Mogen ze de hond eigenlijk wel (vaak) wassen? Hoe werkt de rui-periode nou eigenlijk precies? Wat te doen met een oude kat die zijn/haar eigen vacht niet meer kan verzorgen?.
Ook voor cursisten / gediplomeerde trimmers is dit een geweldige dag om de kennis weer op te halen en je nog meer te verdiepen in de vachtgroeicyclus en verharing.

Onderwerpen van deze cursus

  • De opbouw van de huid en werking epidermale barrière.
  • De vacht: de haar- en vachtsoorten, de samenstelling van de vacht, de vachtgroeicyclus en de rui (verharen).
  • Verzorging van de vacht: trim- en verzorgingstechnieken: wassen, kammen en borstelen.
  • Gereedschappen, haar- en huidverzorgingsproducten
  • Vachtproblemen en huidaandoeningen bij de hond en kat.

Pluspunten

  • Supersnelle kwaliteitscursus
  • De beste prijs-prestatieverhouding

Docent

Jet Bijen-Veldhoen is sedert 1981 gediplomeerd Trimmer (honden & katten) en heeft hiervoor internationale prijzen in de wacht gesleept. Zij heeft vervolgens haar kennis uitgebreid met A.K.K., Dieren E.H.B.O., Dierenpension- en Asielhouder, Dierenartsassistent (met de verplichte nascholingsdagen) en diverse Vervolgcursussen Hondentrimmen. Zij is docent van de Vakopleiding Hondentrimmen, auteur van trimboeken, vrijwilligster/bestuurslid van een dierenasiel geweest, fokster van Terriers en heeft samen met haar echtgenoot tot maart 2014 een dierenartsenpraktijk gehad. Momenteel is zij eigenaresse van de Praktijk voor Huid en Vacht te Aardenburg en bestuurslid van de ABHB

Cursusinformatie

Cursusdata Klik hier voor actuele cursusdata
Cursusplaats Huisdier Kennis Instituut te Bunnik
Cursusduur   2 dagen
Cursustijd 09:30 - 16:30 uur
Afsluiting Certificaat van Deelname (na inzenden huiswerk)
Cursuskosten € 340,00
Studieduur  9 uur